V har lika extrema rötter som SD - Kall fakta, Alex Schulman

Foto: Montage
 
Alex Schulman, jag känner inte till ditt politiska engagemang, men om din kunskap kan jag säga, att den är lika med noll. Att du populistiskt nog, med ett rasistkort i handen påstår, att likställandet med V och SD skulle vara fel bevisar tesen tydligt. Vänsterpartiets rötter är lika extrema som SD:s och de extrema ideologierna inom Vänsterpartiet frodas och lever kvar precis lika mycket som neonazismen finns inom Sverigedemokraterna.
 
Schulman raljerar i sin debattartikel med olika uttalanden från SD:s representanter utan att ta upp ett enda uttalande från vänsterkanten. Journalism? Nej, propaganda. Schulman kommer även med påståendet, att V skulle gjort upp med sitt förflutet. Det stämmer lika bra som att jag skulle komma ifrån Bangladesh.
 
Jag sympatiserar inte med Sverigedemokraterna. De rasistiska och faschistiska åsikterna som finns inom SD är avskyvärda. Med det sagt kan vi ju ta en titt på olika uttalanden från vänsterpartister och se hur mycket mindre extrema åsikter det finns inom V. 
 
Alex, du känner förhoppningsvis till att kommunismen, Vänsterpartiets ideologi, har över 110 miljoner människoliv på sitt samvete. För att sätta lite perspektiv på den siffran, så är det ungefär 100 miljoner fler än vad Hitler kom upp till. I båda fallen handlade det om människor som inte höll med ledaren och ideologin eller ansågs inte önskvärda i samhället. Trots kommunismens mörka dödssiffror säger Ida Gabrielsson, f.d. ordförande av Ung Vänster:  ”Jag är kommunist för jag tycker att vi har en stolt historia.” Likaså Lars Werner, f.d. partiledare prisar kommunismen under sitt besök i Moskva: "Sovjetunionen  har i handling bevisat socialismens överlägsenhet." Absolut, endast i Sovieten dödades det över 40 miljoner oliktänkande. Det kallar jag sannerligen för handling.
 
Man har även genom tiderna tyckt, att andra åsikter än socialismen bör förbjudas. Ledande politiker inom V har ofta direkt eller indirekt gett sitt stöd till den våldsbejakande autonoma vänstern - det går inte att komma ifrån. Politiskt våld har ett brett stöd på vänsterkanten - så länge det främjar socialismen. "Moderaterna förtjänar inget annat än bly", sade V-politikern Simon Fors. Han har även önskat alla människofientliga svin som styr landet sjukdom och lidande.
 
Stora namn inom V så sent som förra året hyllade Fidel Castro, som dog med hundratusentals människoliv på sitt samvete. Samtidigt går några ledande V-politiker ut och lik Trump påstår, att kommunisternas våldsverkning är "fake news", att allting är iscensatt av kapitalisterna.
 
Blodtörstigast av de stora kommunisterna var ju Mao Zedong som hann utrota 50 miljoner landsmän. På en välförtjänt andraplats kommer Josef Stalin med ansvar för 43 miljoner själar. Vänsterpartiets f.d. partiledare C H Hermansson hade ändå mage att hylla despoten efter hans död: ”Stalin har varit läraren och ledaren inte blott för Sovjetunionens folk, utan för arbetarklassen i alla världens länder. I vårt partis fortsatta arbete måste vi bättre än hittills utnyttja och i handling omsätta Stalins lära.” Tänk om en liknande scenario hade utspelats inom Sverigedemokraterna med Jimmy Åkesson som hyllade Adolf Hitler. Jag ser ingen skillnad i sak, men på något sätt tycker många att det skulle vara värre.
 
Jag skulle kunna fortsätta listan och raljera vidare. Men jag väljer istället att ställa dig en fråga Alex Schulman: När du säger, att V har gjort upp med sitt förflutna, när var och hur skedde det? 
 
Jag tror inte, att du kan svara på det. Och det är av den enkla anledningen, att det har aldrig skett. Och det kommer aldrig att kunna ske. Det finns ingen Jesus som kan ta över alla dessa synder och göra upp allt. Jag är ledsen. Det här kommer att följa kommunismen i all evighet.
 
V är ett parti med extrema rötter. Det är kall fakta. Dessa idéer, intolerans mot oliktänkande och hat lever kvar inom partiet. Det finns det ingen skillnad mellan SD:s och V:s rötter. Att påstå något annat är ignorant och respektlöst mot alla kommunismens offer.
 
Mitt förslag, Alex, är att du fortsätter blogga om slipsar, skvaller och stureplansliv, sådant som du säkerligen kan mycket mer om än om politik.