Här har du en riktig feminist, Löfvén

Foto: New York Post
 
Den feministiska regeringen har hunnit sälja ut sina ideal ett flertal gånger. Svenska ministrar i hijab på statsbesök i Iran och Saudi-Arabien, en sannorlik röst för Saudi-Arabien som medlem i FN:s kvinnorättskommité, sveken gällande utlandsfödda kvinnors stöd till etablering på arbetsmarknaden... Listan kan göras mycket lång. Det står sig klart, att feminismen som regeringen Löfvén står för är mycket snack, men ingen verkstad.
 
Så här första maj passar det ju utmärkt att visa Stefan Löfvén och hans besättning hur en riktig feminist ser ut på statsbesök i Saudi-Arabien. Theresa May, Hillary Clinton och Michelle Obama har gjort det och här har ni, mina damer och herrar, Angela Merkel. Hon tog inte på sig en slöja en enda gång under sitt statsbesök hos kung Salman. Själv gjorde hon inget större väsen av icke-händelsen. När journalisterna frågade henne om detta, konstaterade hon bara, att det som göras kan för att visa stöd för de saudiska kvinnornas dagliga kamp mot diskriminering och begränsningar, det är vi skyldiga att göra. Så gör en sann feminist. Det är handlingar - inte så mycket tomma ord.
 
Anmärkningsvärt är också, att Merkels parti har nyligen infört ett förbud mot heltäckande slöja på offentliga yrken, skolor mm. Merkel har uttalat sig om heltäckande slöjor såsom burka eller niqab: "Dessa plagg som är symboler för förtryck är inte acceptabla i vårt samhälle. Varhelst det är juridiskt möjligt ska de vara förbjudna." 
 
Jag är för valfrihet och frihet. I sak vill jag, att alla människor ska få klä sig precis som de vill. Det ska inte andra ha någon åsikt om. Det är just det. Det ska verkligen vara den fria viljan som bestämmer. Jag känner personligen minst 10 kvinnor, som alla skulle gärna slippa slöjan om det inte var så, att hela deras familj skulle vända dem ryggen. Det är en social press på många av dessa "frivilligt beslöjade kvinnorna".
 
Så är det förstås inte alltid. Men att vi kräver assimiliering i den mån, att du visar ditt ansikte vid kommunikation med andra människor och på offentlig plats, är ingenting konstigt. Jag har svårt att förstå, att det ens irågasätts av några. Angela Merkel åkte inte till Saudi-Arabien iklädd i en minikjol, men hon vägrade ta på sig ett plagg som hon anser stå för förtryck. Respekt utan att ge efter för sina principer och ideal, är vad det handlar om. 
 
Att man visar upp sig eller inte ska förstås vara upp till individen. Men för allas säkerhet måste det vara möjligt, att kunna identifiera en person på offentlig plats. Det är redan förbjudet att bära rånarluva på offentliga platser såsom på banken. I min mening är det ingen skillnad med en rånarluva och annan klädnad som gör dig oigenkännbar. Att vi inför ett liknande förbud som Tyskland är inte bara ett steg för säkerheten utan det är ett steg för feminismen. 
 
Jag är stolt över Angela Merkel. Hon representerar inte bara Tyskland utan ses som en ledare för hela EU. Sådana ledare behövs det fler. Inte sådana som anpassar sig efter förtryckarna och säljer sina ideal för vapenexporten.