Inrikespolitik, Migration & Integration Propaganda, Socialdemokraterna, expressen, invandrare som begår brott, invandring, lars lindström, migrationspolitik, moderaterna, sverigedemokraterna, ulf kristersson

Varför propagerar du, Lars Lindström?

Lars Lindström skriver i sin krönika i Expressen hur moderatledaren Ulf Kristersson dansar bröllopsvals med Jimmie Åkesson genom att utmåla en bild om invandrare som kriminella. Han raljerar med detaljer om hur många invandrare är sysselsatta inom olika verksamheter i Sverige och förnekar uppgiften om att den pågående brottsvågen och gängkriminaliteten skulle på något sätt vara födelseland betingat.
 
Det är alldeles uppenbart att utan utrikesfödda skulle detta land stanna av. Tågen och bussarna skulle inte gå, vi hade haft svårt att få tag på tillagad mat och det skulle vara skitigt överallt. Med det sagt vill jag ändå lyfta ett finger mot Lindströms, vad jag kallar det för, propaganda.
 
Det är nämligen så, att om vi vägrar att ta in fakta, kan vi aldrig lösa något problem relaterat till det. Lindström hänvisar till brottstatistik och betonar hur liten skillnad det är på svenskfödda och utrtikesfödda kriminella. Med det i tanke måste vi uppmärksamma, att siffrorna handlar om dömd brottslighet, inte den faktiska brottsligheten. Och som polisen upplyser om, det är svårt att få gängkriminella dömda eftersom "ser inget, hör inget, säger inget" -kulturen är rådande i dessa miljöer.
 
Lindström påstår även, att invandringen till Sverige är och har alltid varit kontrollerad. Vilken Sverige lever du i, vill jag fråga. Vi behöver inte gå längre bort en Finland för att se hur en kontrollerad invandring ser ut. När stora flyktingvågen kom så anställde finska migrationsverket 2000 nya medarbetare, som löste krisrelaterade problemen på nolltid. Här i Sverige väntar många av dessa som kom med flyktingvågen fortfarnade ett beslut. Under tiden kostar det oss miljarder`och är helt orimligt - inte minst för den asylsökande själv. På vilket sätt är det kontrollerat hantering av invandring?
 
Ulf Kristerssons kommentar, som Lindström bygger sin krönika på var ”Den segregation och den långvarigt okontrollerade invandring som nu driver den grova brottsligheten har inte uppkommit plötsligt”. 
 
Om du lägger propagandan åt sidan, Lars Lindström, och svarar helt ärligt på följande fråga om vad du tror om följande: Om invandringen och integrationen nu är så väl kontrollerad, hur kommer det sig att gängkriminaliteten nästan uteslutande råder bland utrikesfödda? Jag säger inte, att det beror på nationalitet, troligen inte, utan de sociala faktorerna bland den delen av befolkning. Och det grundar sig helt och hållet på okontrollerad invandring.
 
Det är dess värre ofta synonymt med underklass och invandrare. Vems fel är det? Kan det vara den väl kontrollerade invandringen där vi verkligen tar hand om dem som kommer hit och integrerar dem på bästa sätt? 
 
Den socialdemokratiska invandringsmodellen har havererat stort. Att ta hit kreti och pleti och sedan lämna dem vind för vågor har varit regel i den invandringsmodellen. Det är väl ingen som går på påståenden om att det skulle vara kontrollerat. Även om det står svart på vitt på Expressen.