Ekonomisk Politik, Inrikespolitik, Samhällsfrågor Regeringen, barnfamiljer, bidrag, familjeveckan, finanskris, föräldrar, höjda skatter

Gör er beredda för fler plaskasseskatter - Här kommer familjeveckan

 
Det finns cirka en halv miljon barnfamiljer med hemmavarande barn i Sverige. Det gör att vi har ungefär en miljon föräldrar med hemmavarande barn. Dessa en miljon människor hoppade nog av glädje i veckan när statsminister Löfvén berättade om regeringens nya storsatsning Familjeveckan. Vi andra skuttade kanske inte riktigt lika mycket.
 
Familjeveckan innebär, att varje förälder med hemmavarande barn under 16 år får tre dagar per år ledigt för att kunna spendera mer tid med sina barn. För en familj blir det alltså en veckas ledighet när man räknar båda föräldrars ledighet. Föräldern måste inte ta ut ledigheten, men den betalas ut endast om man tar ut den och dessa sex dagar måste fördelas jämnt mellan föräldrarna. Ledigheten kan tas ut när som helst under året, så i praktiken innebär det bara en lite längre sommarsemester för de flesta föräldrar.
 
Satsningen kommer att kosta blygsamt räknat minst 30 miljarder kronor per år och det är naturligtvis alla skattebetalare som åker på att betala. Nu har socialdemokraterna inte några problem med att ansvarslöst spendera andras pengar till höger och vänster, men denna reform är något som tar priset med tanke på världsekonomin just nu,
 
Vi befinner oss i början av en finanskris. Ekonomin ser mycket mörk ut under en överskådlig period, detta mycket på grund av pandemin och dess följder. Det är nu v bör se var vi kan klippa ner kostnader och ta tag i ekonomin ansvarsfullt och långsiktigt. I detta läge inför regeringen en mycket dyr reform, som alla familjer klarar sig utan. Det är både anmärkningsvärt och oansvarigt, i klarspråk är det valfläsk som vi alla betalar för.
 
Svenska föräldrar får idag världens längsta fullt betalda föräldraledighet - de flesta länder i världen har inte ens hälften och den är oftast endast delvis betald. Vi har barnbidraget, som ökar markant ju fler barn du har skaffat. Vår barnomsorg är till största del bekostad med skattepengar, avgiften som man själv betalar täcker bara en liten del av totala kostnader. Utöver allt detta har vi VAB, vård av barn, som ska användas när barnet är sjukt och behöver omvårdnad hemma. Dess värre visar flera undersökningar att detta bidrag missbrukas kraftigt och att det skulle kosta staten väldigt mycket mindre om den användes endast när det är motiverat. Föräldrarna kan dessutom stanna hemma ytterligare en ganska lång tid med stöd av bidrag om den långa föräldraledigheten inte räcker. 
 
Det är en lång lista med stöd till föräldrar. Och nu ska de få ännu mer, ett bidrag som alla svenska familjer har klarat sig utan i alla år. Jag anser att i ett läge som detta är det fullkomligt oansvarigt att införa en icke-nödvändig kostnad på minimum 30 miljarder kronor för skattebetalare att pynta ut. 
 
Jag är beredd för en hatstorm från alla föräldrar. De har det ju så kärvt som ingen annan och vi måste se till att det finns barn, bla bla bla. Absolut. Men kom ihåg, att det är 100% frivilligt att skaffa barn och enligt mitt tycke skaffar man inte några om man inte har förutsättningar att ta hand om barnen. Allt annat är oansvarigt. Vi kräver inte heller någon prövning för att skapa nya liv trots att vi kräver det på att få föra fordon och många andra mindre betydelsefulla saker.
 
Att skaffa barn är inte en mänsklig rättighet. Men vi förstår att många vill ha barn och därför hjälper vi föräldrar en bra bit på vägen. Det har jag ingenting emot. Men vi behöver inte vara dumma i huvet för det. Vi behöver kunna motivera ALLA bidrag som ges ut fill folk, att de håller kraven för att de ska betalas ut. Det gör inte denna reform. Det finns ingenting som kan försvara detta slöseri, som kan motiveras på de krav som finns utställda för bidrag att kunna betalas ut.
 
Barnen är vår framtid. Det har de alltid varit och kommer alltid vara. Därför ska vi säkerställa attt de har det de behöver för att växa upp och bli duktiga skattebetalare, som vi som redan är. Och det gör vi redan idag. Hade vi hittat olja eller funnit oss i ett annat läge, kanske. Men som det är just nu så behöver vi inte valfläsk som kostar oss skjortan och även extra knapparna. Socialdemokraterna tycks aldrig ha förstått, att någon måste betala, skattekistan är inte en osinlig källa av pengar. 
 
Så gott folk, var beredda för fler uppfinningsrika skatter såsom plastkasseskatten. De kommer att bli många fler för att kunna finansiera alla regeringens påhitt, som alla vi andra i slutändan måste betala. Vad sägs om en cykelskatt eller skatt på kontantbetalningar? Där har sossarna några fina förslag.