Politik, Religion & Livsåskådning, Utrikespolitik Putin, kriget i ukraina, tredje världskrig

Var beredd att dö - men som ett hjälte!

 
Kriget i Ukraina spås att bli långvarigt. Det spås att få nya grenar och de minst hoppfulla profetiorna tror på ett tredje världskrig. Ingen litar på vad Vladimir Putin säger. Hans ord har visat sig vara vatten värda, likaså anledningarna till kriget, som bara är luftslott och påhitt. Putin kan gå ifrån hörnet han själv målat sig in i endast med så mycket färg på tassarna, att han kan bara förlora. Men han ger inte upp i det första.
 
Nej, det är mer sannorlikt att vi har ett stort krig framför oss i Europa. Om Sverige och Finland accepteras som Nato-medlemmar kommer Ryssland att svara genom en hög militär närvaro vid de nordiska gränserna. Det är inte helt omöjligt att Putin blir den första som någonsin har attackerat ett natoland. Det har nämligen aldrig tidigare hänt. Ett minsta misstag och Ryssland känner sig tvungen att försvara sig mot de nordiska nazisterna, som vi redan utmålats till.
 
Närmare hälften av Putins styrka består av legosoldater, som gör vad som beordras. Resten är inkallade ryssar, som strider i tron, att Ukraina har attackerat Ryssland och att landet styrs av nynazister. De har ingen annan nyhetskälla än av Kreml godkända media, som förmedlar en bild som är hotfull mot Ryssland. De tror de gör en bra sak, ungefär som när de allierade besegrade Hitler. De är på fronten för att försvara sitt fosterland och för att befria Ukraina från nazister.
 
Det ter sig oundvikligt, att vi också måste förbereda oss för krig. Det är en kall fakta, som vi trodde, att vi inte hade behövt göra under vår livstid.Snart kommrt våra ledare backa jämställdhetsbandet ungefär 100 år och tala om hjältemod och heroiska insatser.
 
Det är nämligen ingen annanstans den heteronormativa och orättvisa retoriken kommer fram som i kriget. Män ska vara hjältar som är beredda att dö och kvinnor är de som heroistikst tar hand om barnen här hemma, kanske går de till ammunitionsfabriken och volunterar ett par timmar i veckan - ännu bättre. I kriget ifrågasätter vi inte den ordningen. Det är så vi är skapta och så skall det således vara.
 
Genusforskare blir arbetslösa under en överskådlig tid och fakulteten läggs ner eftersom det måste anses vara trams - annars håler inte den gamla världsordningen. Ingen kommer att ifrågasätta rollerna vi blir tilldelade uteslutande baserat på vår biologiska kön vid födseln. Flyr du landet är du en landsförädare - må Gud straffa dig som sig bör. Och att fly måste du göra till Sydamerika, det är väl det enda stället som tar emot krigsflyende förrädare, eftersom Natolandet USA är med i kriget och inte tar emot flyjktingar från andra Natoländer, som förväntas att strida tillsammans med dem.
 
Så mina herrar, det är nog bäst att göra rätt för sig med allt, försonas med den man bråkar med och ha sin rygg fri för att snart är det dags att förbereda sig att dö för ditt land, för friheten och demokratin och för alla andras skull. Du är utvald - du är en man. Men var inte så butter över det. Vi alla ska ändå nån gång dö. Men du kommer att dö som ett hjälte! Kungen kommer att tilldela dig en medalj i efterhand. Den kan hänga på din gravsten, där det också skrivs att du dog för att de andra skulle kunna leva. Det är väl en bra deal? 
 
Det är redan tusentals som har dött tack vare Putte. Att du rätar dig i leden och är nästa är väl inte för mycket begärt. Putte är ju galen. Du är en man. Det är väl självklart.