Koncentrationsläger öppnats i Ryssland för gay men - Den feministiska regeringen är tyst

Foto: Euromaidan Press
 
Mannen i mitten på bilden ovan är talespersonen för den tjetjenska presidenten Ramzan Kadylov, som är en demokratiskt vald president i den autonomiska delrepubliken Tjetjenien i den Ryska Federationen. Kadylov har gjort det, som ingen trodde skulle kunna hända igen. Han har öppnat det första koncentrationslägret sedan Hitlers tid. En övergiven militärbas inhyser hundratals män som misstänkts vara homo- eller bisexuella. Minst fyra personer har avrättats, två har begravts levande och tortyr med elchockar används för att få fram ytterligare namn på homosexuella.
 
Det här är uppgifter från den oppositionella ryska tidningen Novaja Gažeta (Note: Att blogg.se blockerat möjligheten till att länka till NG förvånar mig stort.) Uppgifterna har faktakontrollerats och bekräftats av Amnesty International som nu startat en namninsamling där man kräver, att Tjetjeniens regering omedelbart upphör koncentrationslägren och stoppar den sexuella utrensningen i landet.
 
Paralleller med Hitler är många. Den värsta är kanske det nästan exakta målet med Kadylovs kampanj. Enligt uppgift ingår upprättandet av koncentrationslägren i hans plan för att uppnå "den slutliga lösningen på homoproblemet". Det är nästan Hitlers exakta ord.
 
Som sig bör agerar omvärlden. Regnbågsfondens insamling med Jonas Gardell i spetsen samlade in över en miljon kronor på ett par timmar till härbärgen som ska inhysa sexualflyktingarna från Tjetjenien. Regeringar och människorättsaktivister världen över fördömer händelserna. Demonstrationer hålls. Till och med religiösa ledare som i sak fördömer homosexualitet har krävt att Tjetjenien upphör med denna sexuella utrensning. Men det är tyst från ett håll - den feministiska regeringen i Sverige.
 
Terrordådet i Stockholm (där gärningsmannen kommer från närområdet) ett par dagar sedan har upptagit mycket av regeringens tid, det förstår jag. Men världens gång slutar inte. Oskyldiga människoliv i Tjetjenien är lika mycket värda som själarna här hemma. Utrikesminister Margot Wallström som annars brukar vara snabbare än än hennes egen tankegång, har den här gången knipit igen. Ett grannland till oss sätter upp koncentrationsläger för att utrensa människor vars enda brott är, att bli kära i personer i sitt egna kön är ett brott mot mänskligheten. Ändå har inga fördömanden kommit från regeringen. Inte heller hörs det många röster från oppositionen. Jag kan inte låta bli att undra varför. Och något svar på den frågan har jag inte.
 
Regeringen och i synnerhet utrikesminister Wallström, jag utgår ifrån att ni inte står bakom regeringen i Tjetjenien. Det är dags att uttala sig och kräva att förintelsen Tjetjenien upphör omedelbart. Det är dags att sätta press på Tjetjeniens president Kadylov och inte minst Rysslands president Valdimir Putin som de facto kan sätta stopp för vansinnet.
 
Hallå! Agera!