Allmännt, Extremism aids, hiv, islam, islamism, jihad, jihadism, london, terrordåd

Islamism är dagens AIDS

 
Det har hänt nu igen. Jag har tappat räkningen hur många de är i år. Jag pratar förstås om terrorattacken som avlöser varandra i Europa inklusive vårt egna Sverige. Alla attacker har IS tagit på sig. Trots detta har vi politiker som pratar om ensamma galningar. Attacken är minsann utförda av ensamma gärningsmän och vi ska inte stigmatisera islam eller muslimer för dessa.
 
Såklart ska vi inte det. Alla muslimer är inte terrorister. Men tyvärr verkar det som att alla terrorister är muslimer. Det är ett radikalt påstående, men samtidigt är det en kall fakta, som inte kommer att komma ifrån, när vi ser på attackerna i Europa i år. Är det då helt obefogat att peka finger mot Mecka?
 
Det står i vilket fall som helst klart, att vi inte motar bort terrorismen med Facebookupprop eller mer kärlek och förståelse mellan människor.
 
När AIDS började härja okontrollerat på 80-talet fann inte politikerna några problem med att stänga alla tillhål som homosexuella kunde tänkas att sprida sjukdomen: bastuklubbarna. Idag förstår alla, att lagen var ett slag i luften och diskriminerande på alla sätt. Är då en hetsjakt mot muslimer något som vi borde ge oss av till? Naturligtvis inte. Något borde vi ha lärt oss om vår egen historia.
 
Om nu inte den enka lösningen då fungerar, vad gör det? Låt oss gå tillbaka till 80- och 90-talet. Vilka "löste" då problemen med HIV-spridningen? Det var homosexuella själva. Det startades föreningar, förbund och kliniker som delade information, svarade på frågor och delade ut gratis kondomer. De befann sig där de skulle. Snart blev epidemin hanterbar, vilket man kan säga, att det är än idag i vårt land. Det har vi ingen annan att tacka för än dem som själva var mest drabbade.
 
Islamismen är dagens AIDS. Den blir aldrig kontrollerbar om inte viljan till förändring finns bland de som själva riskerar att drabbas. Förändringen kan endast börja inifrån.
 
Jag vill gärna se den förändringen, eftersom utan den blir även resten av året kantat av terrorattacker. Och vem vet hur lång tid framöver. Min fråga till er islams religiösa ledare är: När börjar ni med det här arbetet på allvar? Utan er ombord har vi ingen chans.