Allmännt, Klimat, Samhällsfrågor (MP), Bilism, Förbifart Stockholm, Miljöpartiet, Ringled, Stockholm

Miljöpartiet är det värsta som hänt Stockholm

 
Att Sverigedemokraterna har Miljöpartiet att tacka för en stor del av sina framgångar känner vi ju till. Men få av oss har tänkt hur mycket skada partiet har orsakat för vår kära huvudstad. Miljöpartiet har under sitt drygt 20 år långa liv, varit det parti som i alla lägen varit Stockholmsfientligt och helt utan förståelse för att vi människor har olika liv och således olika behov.
 
Inget annat parti har så systematiskt motarbetat huvudstadens modernisering som Miljöpartiet. Till att börja med är det för MP vi har så mycket avgaser i stan idag. De har systematiskt motsatt sig och de facto stoppat alla planer på en ringled kring stockholm i 25 års tid. Att tusentals bilar släpper ut mängder av avgaser på Essingeleden samtidigt som ett flertal bilberoende stockholmare få spendera halva sin dag just på samma led är MP:s förtjänst. Deras politik har inte bara bromsat en hälsosam utveckling utan den har även kostat oss skattebetalare miljarder kronor, nu senast 4 mkr om dagen när de försökte sätta stopp för ringleden.
 
MP hatar speciellt alla bilister. Att det är numera sju gånger dyrare att äga en bil är partiet särskilt nöjda med. Flyg ska vi inte prata om. Bromma flygplats ska till alla pris läggas ned för att försvåra affärsresenärer som måste snabbt pendla mellan städerna. De boende i anslutning till flygplatsen störs inte av detta, men det gör MP. De vill höja flygskatterna så pass mycket, att flygning återigen blir lyx som är få förunnat. Bilar och flygplan måste utrotas så att elcyklar kan ta plats i staden.
 
MP har sett till att parkering i stan är nästintill omöjligt och dessutom prismässigt mångdubblad. Och nya prishöjningar ligger i planerna. Dessutom tycker partiet att parkeringsböterna är för låga. Men det är bara en av många planer att försvåra för vanliga stockholmare.
 
Deras sköttebarn och älsklingskassako är ändå trängselskatten, vilket vi idag kan se är ett fullständigt fiasko. Istället för att minska bilismen i stan har antalet bilar ökat med tusentals. Transportstyrelsen har dragit in 1,6 miljarder kronor på trängselskatten, som nu ska återigen höjas bl.a. på just Essingeleden. Dessutom ska avgifter införas på dagar före helger och tiden för skattebelagd passage ska förlängas i båda ändorna. Om MP fick själva bestämma hade vi tränselskatt dygnet runt alla dagar.
 
Det finns nog inget annat parti som så fullständigt skiter i hur gemene man har det än MP. Passar du inte in i deras modell på cyklande och återvinnande genusmedvetna stadsbo, har MP inget förståelse eller vilja att förstå dina behov. Ändå har de mage att påstå sig vara ett liberalt parti. Miljöpartiet är lika liberal som Stefan Löfvén är snygg. MP är mer vänster än Vänsterpartiet själva vilket i sig är en bedrift. Huruvida det är ett bra sådant kan ju diskuteras.
 
Det är absolut inget fel att vara miljömedveten. Det är jag. Och det är säkert du. Vi ska förutsätta att vi lever så hållbart det går, men vi behöver inte vara korkade för det. Som tur är har många nu insett vad MP egentligen sysslar med och min stora förhoppning är att partiet stannar under 4-procentsspärren vid nästa val. Vi har nämligen inte råd med fler galenskaper komponerade av MP.
 
Sverige och Stockholm behöver klok, praktisk och genomtänkt miljöpolitik, inte genuscertifierad snöröjning och skola utan betyg. Och faktiskt, det är alla andra partier som kan erbjuda kloka alternativ i sammanhanget utom just Miljöpartiet. 
#1 - - Arg bilist:

Väldigt bra artikel! Jag hoppas verkligen att de där galningarna hamnar under 4% detta val.