Kriminalpolitik, Migration & Integration, Politik Irak, eritrea, irak, juridik, libanon, somalia, unga kriminella, utvisningar, verkställa straff, verkställa utvisning

Utvisade kriminella får välja om de lämnar Sverige eller inte - Det måste ändras

 
Visste du att många kriminella som fått utvisning i domstol får i praktiken välja, om de lämnar Sverige eller inte. Det gäller förstås inte alla utvisade kriminella, utan bara dem som har sin medborgarskap i ett land som vägrar ta emot sina egna medborgare om de inte återvänder frivilligt. Det är ytterst stötande att kriminella som har begått grova brott själva kan välja om de ska lämna Sverige eller inte.
 
Länder som endast tar emot frivilliga återvändare är Irak, Somalia, Libanon och Eritrea. En sådan regel är ytterst anmärkningsvärt. Ett land ska aldrig kunna neka sina egna medborgare att återvända och det gäller oavsett anledning. Detta innebär i praktiken, att ingen som blir utvisad till någon av dessa länder lämnar faktiskt Sverige. De blir en del av det växande skuggsamhället, som lever på fortsatt kriminalitet.
 
Dessa personer blir på ett sätt landlösa. De tas inte emot sitt eget land, men de är inte heller välkomna att stanna här. Altermatovet vore färstås, att de vandrar vidare till ett tredje land, men ingen utvisning kan verkställas i något annat land än personens hemland. Det finns exepel där dessa länder har skickat tillbaka sina medborgare till Sverige då de uppgett att de blivit utvisade. Så kan vi inte ha det.
 
Irak, Somalia och Eritrea får dessutom ganska generöst bistrånd från Sverige. Vi skickar alltså massor med pengar till dessa länder och kräver inte tillbaka ens att de tar hand om sina egna medborgare som misskött sig i Sverige. Jag stöder Moderaternas förslag att strypa bidståndet till länder som vägrar ta emot sina egna medborgare tills att de ändrar den här regeln.
 
Det ska inte vara upp till den enskilde utländska kriminelle om denne ska lämna landet eller inte, om domstolen har så beslutat. Det får vara nog med med dumheterna.