Annie Lööf har gjort C till ett enfrågeparti

 
Det fanns en tid då Centerpartiet kunde kalla sig för ett landsbygdsparti eller ett parti för småföretagare. Centern har också värnat om miljön och kallat sig för Alliansens gröna röst. Centerpartiet har utan tvekan i många frågor haft mer liberal politik än vad Liberalerna själva. Så var det förr i tiden - inte så länge sen.
 
Om man numera nämner Centerpartiet till någon så är det oförhindrat motståndet mot Sverigedemokraterna som ploppar upp i huvudet. Annie Lööf har nämligen ägnat mer än 50 procent av sin tid i det offentliga rummet åt att kritisera, döma och svartmåla just Sverigedemokraterna. Det har hon förstås all rätt att göra - precis som vem som helst annars. Däremot är det anmärkningsvärt, att en partiledare ägnar så stor del av sin tid åt att prata ner ett annat parti istället för att prata om sin egen politik.
 
För mig är Centerpartiet idag ett enfrågeparti. Den enda frågan som jag verkligen ser att Anniel Lööf brinner för är att hålla Sverigedemokraterna bortom maktpositioner. Hon är den nya typen av populist som rider på hästen som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har sadlat. Och det har onekligen varit ett vinnande koncept, Det finns nämligen inget en svensk skyr mer än att bli stämplad som en rasist. Och tack vare år av missbruk av det ordet uppfattar svensken rasist som en person som har det minsta kritik mot invandring.
 
Att vara kritisk mot invandringspolitiken eller att vara rasist är ändå väldigt långt ifrån varandra. Du kan vara emot den ansvarslösa politiken vi driver idag, men ändå ha invandrare som dina bästa vänner. Men praxis idag är att så fort du kritiserar politiken är du emot invandrare. Infantilt och ignorant, men dess värre en kall fakta.
 
Är du inte med på Annie Lööfs korståg är du förmodligen rasist eller ännu värrre en rasist som håller för SD. Lika mycket som sossarna upprepar sin mantra om klyftor som ökar, upprepar Annie Lööf att SD har rasistiska och nazistiska rötter. Jag tror att vi alla vet i det här laget att så är fallet och det är ingen som nekar det heller. Däremot så kan vi ta en titt på alla partier och vi hittar rätt så mörka fläckar på den vita ängladräkten som de flesta partier klär sig i dag. Alla har ett förflutet.
 
"Om du vill ha min framtid får du glömma mitt förflutna." Så lyder en gammal sägen som har något i sig. SD har rasistiska rötter men det som är relevant är vad de står för idag. Tyvärr så kan jag inte komma fram till att jag skulle rösta på dem idag heller. Så mycket i partiprogrammet är emot mina idealer. Men att SD skulle vara ett nazistiskt parti idag är befängt att påstå. Det är ett parti med många bakåtsträvande idéer, ja, men inte hyllar de Adof Hitler och Kristallnatten längre.
 
Det har gått lysande med Lööfs korståg än så länge. Centern har förankrat sig som SD-motståndare nummer ett. Men hur länge brukar en fråga hålla ett parti på ytan. Se vad som hände med Ny Demokrati, Djurens parti eller Piratpartiet. De är så gott som glömda allesammans. Det brukar inte hålla i längden. 
 
Kan det vara så att det som lyfte Annie Lööf och gav henne det storhetsvansinnet hon lider av idag, också blir hennes fall? Kommer Centerpartiet gå i graven som ett enfrågeparti?
 
Det skulle inte göra mig ledsen i alla fall. Jag ser inte riktigt längre, att det partiet fyller någon funktion alls. Gör du?